Friday, August 31, 2012

Dr Altaf's Child Clinic


disebabkan susah sangat nak jumpa details waktu rawatan Klinik Dr Altaf ni, maka aku buat blog ni untuk sesapa yang memerlukan. sila lihat gambar untuk alamat, telefon dan waktu rawatan. better call dulu sebelum datang sebab kengkadang ada masa dia accept rawatan by appointment saje.. (sebab aku dah kene hiks... )

sesapa yang tak reti cari nama jalan, landmark klinik ni ialah sederet dengan Devi's Corner.



budak lupa mak bila jumpa mainan baru...

Chocolate Rice Ball


sebelum gigit...


isi dalam.. ada coklat...

makan ngan air soya... samada sejuk atau panas. for me, panas-panas lagi sedap.

aku biasa makan benda alah ni kat Sunway Giza tingkat 1.. betul-betul depan kedai Bodyshop...

Monday, August 27, 2012

jom joget Gangnam style

video

lagu and video yang dikatakan super genius hahaha... 
enjoyyyy
http://www.youtube.com/watch?v=9bZkp7q19f0

terjumpa pix 2007.. dan experiment rambut


belek-belek email... terjumpa pix poyo ni... tahun 2007.. makna nya masa ni saya umur 27 tahun... i love my hair masa ni... first time buat highlights... tak lama lepas tu rambut rosak.. jadi kering and keras...


skang saya sudah umur 32.. anak pun dah 2. masih suka gambar poyo.. masih suka ber experimenting rambut. pix atas nak tunjuk rambut lepas 2 minggu buat perm.. sumpah rosak...

kesimpulannya.. jangan gatal-gatal lagi nak tambah chemical kat rambut. confirm rosak.

Masak-masak untuk pot luck tahun ini


sebagai orang yang jarang mengasapkan dapur.. saya merasa bangga mengorbankan masa ke dapur hari ni untuk acara pot luck kat office esok. kene masak awal.. kasi rendang ayam sejuk, masuk kan dalam peti.. esok panas kan rendang and potong ketupat.

sesungguh nya masak itu adalah perkara mudah... cuma antara rajin atau tak je... saya mengaku saya tak berapa rajin tapi saya pandai masak.. sedap atau tak terpulang kat tekak memasing but at least untuk tekak sendiri, hubby and anak-anak.. lepassss...

Sunday, August 26, 2012

Space paling kreatif


tersedak air liur aku masa drive tadi... ingat kan bantal rupanya budak.. elok baek punya menulis kat atas tu...
aku rasa parents dia tak kuasa nak larang dah...
aku sendiri pun kengkadang sampai jugak satu tahap.. lantak kau lah...

Yaya terlopong tengok... cepat-cepat aku cakap "dont you ever do that! mama rotan" tersengih je Yaya tengok aku...

Friday, August 24, 2012

Upacara Annick ke swimming pool

masa ke MidValley hari tu.. singgah ke EAON a.k.a Jusco beli baju swimming Annick and pelampung safety jacket Yaya. Cari baju swimming yang paling murah je.. sebab baby cepat besar.. tapi paling murah pun dekat 40 ringgit jugak. pelampung 30++ ringgit. punya semangat si Yaya pakai but end up takut jugak masuk air dalam skit.. so pakai sekadar hiasan :(

orang kata, baby memang naturally bole terampung dalam air sebab masa dalam rahim pun duduk dalam air.. tapi aku tak tergamak wehh.. aku lepas kan Annick 3 saat dalam air pun hati aku macam nak luruh... kesian tengok dia tergapai-gapai... biar lahh dia belajar berenang sendiri nanti.


gambar sebelum muka basah kuyup...


aksi tanpa motif...


setengah jam je Annick dapat duduk dalam air... sejuk.  terketar-ketar baby boy... lain kali kita gi swimming lagi ye adik...

Bila tak balik kampung

tahun ni tak balik kampung sob sob.. kesat hingus...
apa kitaorang buat?
pikir punya pikir.. jom buat benda yang kitaorang susah nak buat kalau hari biasa KL.. iaitu meredah KL gi KLCC
memang nama je duduk KL, jangan harap la aku nak redah masuk hiruk piruk KL kalau tak de meeting. kalau stakat nak beli barang.. jenjalan.. kat damansara ni pun sume ado.

sampai KLCC rasa macam sedih kot.. sebab sume muka orang luar.. rasa macam duduk kat negara lain je.


acara wajib, bawak Yaya gi tengok air pancut. ramai orang okeh.. lemas aku...  tengok Annick.. pantang si mak jauh skit start melalak, kang aku sumbat balik masuk dalam perut kang.

cakap pasal perut.. tetiba lapar. plan nak gi makan kat food court, tapi cik hubby kata mana ada orang food court nak berniaga masa ni.. betul jugak kann.. sebab masa ni raya kedua :(

so kami meredah DOME..


tengok si Annick bila dapat riba mak nya.. muka terus bahagia.


mmm.. anak daddy konon.. tunggu laa masa sakit perut.. demam.. nak berak.. sapa kau cari?


aku perati je dua beranak ni menekun colour katun.. macam nak masuk exam.


si kecik ni first time duduk kat baby chair... maintain muka bahagia asal kan mak nya depan mata. asal aku berdiri nak betul seluar je terus muka sebek.. hai anak...

servis malam tu agak lemssss.. tapi nak gesa-gesa pun tak sampai hati sebab aku tengok semua muka penat.. ye lah.. DOME situ ramai..

sampai rumah about 11 aish.. tengok TV sampai sembab...
abis macam tu je raya kedua kitaorang...

Sunday, August 19, 2012

Kami sekeluarga


ok.. bebudak dah bangun...

abaikan Yaya yang bad mood asal muka mak nya ayu.

SELAMAT HARI RAYA!

raya kami 2012


tahun ni raya kat Kota Damansara aje..

malam tadi lagi dah siap masak rendang ayam, ketupat palas order aje kat seksyen 6.. senang.

first time raya sendiri... dari celik mata.. susu kan annick and yaya... then panas kan rendang ketupat sambil tahan telingan bebudak ni mlalak berebut dukung.. daddy nya gi semayang, tu yang aku berperang sengsorang.

siap makan mandi kul 11++, bebudak ni plak tido.. so kitaorang gambar berdua je lah...

Selamat Hari Raya dari SHM and Mr J.