Sunday, April 8, 2012

kembali beraksi...


yee.. dah lama berabuk blog ni...
sibuk sey... sibuk ngan keje.. tapi muak ngan office politic...
sibuk ngan anak.. but now aku slowly 'digest' yang aku memang tak akan dapat pay attention kat adik. aku terpaksa serah kat bibik. but i will do my best to spend time ngan adik.. dan aku tak akan kecik hati kalau adik melalak tak nak kat aku.. ye laa sebab dia banyak masa ngan bibik pun. biarlah asal dia sihat.. berjaga makan minum.

the only good thing yang best aku rasa skang ialah pasal berat badan aku... with all the stress yang aku lalu. buat aku makin susut. sedikit sebanyak aku happy dapat sarung balik baju-baju lama. alang-alang badan tengah turun.. aku nak letak target untuk turun lagi 5 kg. hoho.. might be too ambitious sebab aku memang bukan jenis badan kurus kering. tapi tengok lah macamana... kalau dapat dapat lah.

last Friday.. lepak ngann Ajied and Eida. Berbulan kot tak jumpa si Ajied sejak dia beranak. and Eida.. lepas 12 tahun.. hehe.. baru jumpa balik lepas 12 tahun. Eida ni pandai masak, masa duduk kat kolej dulu, dengan botol sos maggi pun bole digeleknya buat karipap. mmm.. macam kene arrange sesi pot luck ni. best-best.

bila dipikir-pikir balik, aku banyak je kawan-kawan yang menceriakan hidup aku. tak perlu lah aku nak membazir masa nak pikir pasal orang 'tak sengaja' nak buat hidup aku susah. tak perlulah aku nak pikir pasal orang 'tak sengaja' nak pulaukan aku. tak perlu aku nak pikir pasal orang yang asyik nak pikir benda tak elok je kat diri aku ni.

do your best and Allah will do the rest.

what out.. i'm back.

1 comments:

man said...

btl2 apa yg penting kita happy..heheh